För trettonde året i rad sätter Chalmersspexet Vera upp en ny
humorfylld spexföreställning! Vi bjuder på förstklassig underhållning där vår ensemble tar med er på en oförglömlig kväll med skämt, sång och dans.

Det är mitten av 1700-talet och den mytomspunne piraten Calico Jack, piraternas ledare och mångas stora skräck, seglar omkring på de sjutton haven letandes efter skatter och dyrbarheter.. Det är inte bara Jack som sätter skräck i folket, med sig har han sin dotter Anne Bonny, känd för att vara riktigt vass med svärdet och skyr inga medel för att använda det. Det är dock dåliga tider för piraterna, det är armt och knapert, dåligt med plundringar och det råder splittring mellan dem. Detta är något Anne tänker råda bott på, hon ska hitta en skatt och ena alla pirater under en och samma flagga!

Det finns bara ett problem, Guvernören… Guvernör Woodes Rogers hatar pirater. Det finns inget värre i den här världen. Han lever för att förinta varenda en och framförallt deras ledare, Jack. Hans hat började då hans dotter blev bortrövad av pirater som bebis. Till sin hjälp har han sin trogne kumpan Robinson, mannen som överlevde en ospecificerad tid på en öde ö innan han räddades av Rogers. (Nu står han i Rogers tjänst tills han hittat ett sätt att återgälda honom för allt han gjort.) Nu ryktas det att Jack ska komma i hamn i Bahamas, han behöver hitta en ny besättning, vem vet vilka män man kan hitta på en bar i hamnen? Men han får nog akta sig för ryktet tycks även nått Guvernör Rogers…

Hur ska detta sluta?! Kom på föreställningarna och få reda på det och mycket mer.
Ni är varmt välkomna!

Karaktärer

Anne Bonny
Anne

Eldig piratdotter som är som född med svärdet i sin hand och sätter skräck i var människa hon möter. Hon ska rädda den splittrade piratrepubliken och ena alla pirater under en och samma flagg. Och kanske erövra en man också…

Calico Jack
Jack

Kapten över ett skepp han seglar med sin äldre syster och sin dotter. Han är den största, mest mytomspunne och självgodaste piraten på de sjutton haven. Frågar man Jack själv är han mest en skön typ som gillar att driva med syrran.

Mary Read
Mary

Fattig och föräldralös gör hon allt för att tjäna pengar, därför har hon alltid levt under namnet Mac – vem vill inte ge en stor stark man ett jobb? Hon ser ett värde i allt och allt hon ser värde i – det samlar hon på sig i sin väska.

Morgan
Morgan

En kvinna med humöret på bott som är trött på sin lillebror Jack. Morgan är skeppets rättmätige kapten, i alla fall om man frågar henne. Som äldst borde skeppet vara hennes – och det ska det bli om hon får bestämma…

Woodes Rogers
Rogers

Bestämd och bitter man i sina bästa år med två mål: utrota alla pirater och återfå sin förlorade dotter. Om han bara kan göra sig av med deras ledare så kommer livet bli mycket bättre.

Robinson
Rob

En vilsen man som tidigare seglat med Jack och haft en fling med Morgan. Av rädsla för Anne flydde han skeppet och fastnade på en ö. Rogers räddade honom och Rob är evigt tacksam, nu vill han bara gottgöra Rogers, men hur?